Kuka on kutonut kangaspuilla Antissa? Soittanut Karunan kirkon kelloja?
Ajanut kanoja takaa Niemelässä?

Seurasaaren ulkomuseon 100-vuotissynttäreitä juhlittiin eilen entisten ja nykyisten työntekijöiden voimin. Ilta oli kaikin puolin onnistunut, juhla unohtumaton. 200-vuotisjuhlista on ollut jo toiveikasta puhetta. Oli hienoa ja tärkeää nähdä saman katon alla niin paljon ihmisiä, joita Seurasaari yhdistää.

Toimikuntamme oli valmistellut juhlaa kuukausia. Myös tunne suuren urakan huipentumisesta toi iltaan sävynsä. Paikalla oli 130 ulkomuseossa joskus työskennellyttä ihmistä 60-, 70-, 80-, 90- ja 2000-luvuilta. Juhlaa vietettiin ensin ulkomuseolla näytelmän ja uuteen verstasrakennukseen tutustumisen merkeissä, sitten Ravintola Seurasaaressa, jonka parven ikkunoita juhlatoimikuntamme jäsen yllä olevassa kuvassa availee. Ruoka ja miljöö ylittivät odotuksemme. Juhlatoimikunnan puheenjohtajan roolissa olin saanut luovuttaa suurimman osan käytännön vastuista aktiivisille toimikuntalaisille. Juontopestin myötä olimme kuitenkin tutun työparini W:n kanssa vahvasti juhlassa läsnä.

Juhlassa kuultiin kansanmuusikoiden esityksiä, puheita ja monia muistoja Seurasaaren eri vuosikymmeniltä. Pääpuhujamme luonnehti Seurasaarta nuoruuden, luovuuden ja rakkauden saareksi - ja se jos mikä, pitää paikkaansa! On vaikea edes eritellä, miten moneen elämäni osa-alueeseen Seurasaari on vaikuttanut. Tässä seurassa voin jakaa kokemuksen ja monia merkityksiä.

Kultainen orawa -kilpailun palkinnonjaon jälkeen estradin valtasi rap-artisti Nurminem - Seurasaari-rapin kertosäe sujuu jo aika monelta yleisössäkin olleelta!

 

Seurasaaren satavuotiasta historiaa pääsi illan aikana muistelemaan monin tavoin. Elettiin kuitenkin myös tätä hetkeä, Seurasaarta syyskuussa 2009. Ohjelmallisen osuuden jälkeen ilta tanssittiin yöksi ravintolassa. Yö sitä vastoin laulettiin ja saunottiin aamuksi. Mikä ilta! Nyt jos koskaan oli syytä juhlia 100-vuotiasta, pohjanmaan kautta.

Eilisen voimin on hyvä siirtyä seuraavalle satavuotiskaudelle.
Paljon onnea vaan, Seurasaari - paljon onnea vaan!