Trio%20Palo-normal.jpg

Saanko esitellä: Trio Palo.

Jo muutaman vuoden nimettömyydestä kärsinyt kokoonpanomme päätti itselleen keikkanimen. Tulevaisuus näyttää, jääkö se pysyväksi vai päädymmekö vielä vaihtamaan identiteettiämme. Joka tapauksessa tietynlainen profiloituminen on jo tapahtunut.

Satunnaisten joulu- ja kevätjuhlatilausten ohessa olemme saaneet käyttää useampien esiintymisten suunnittelussa myös kulttuurialan ammattitaitoamme. Kansakoululauluiltoja varten teimme laajaa taustatyötä aiheeseen liittyen. Viime maanantaiselle keikalle pääsimme sovittamaan arkistomateriaalia a cappellaksi. Myös ajan henkeen pukeutumisesta ja historiallisilla teemoilla leikittelystä on tullut jonkin sortin tavaramerkki. Kansakoulumuseossa olimme 50-luvun opettajia, tällä kertaa jotain 50-, 60- ja 70- lukujen sekamelskaa avattavan arkistonäyttelyn teemaväreissä. Kuvan otti toverimme Kansan arkiston tiloissa hetkeä ennen esiintymistä, jossa lauloimme tilaajan toiveesta muutaman populaarikulttuurin turmeltuneisuudesta valistavan kisällilaulun. Erityistä suosiota yleisön joukossa keräsi Toimittajan kazoo-soolo.

Tällainen laulaminen jos mikä on hauskaa, varsinkin, kun etukäteen pääsee suunnittelemaan aikakauteen sopivia kampauksia ja jälkikäteen nauttimaan monenmoisista tarjoiluista! Olemme siis profiloituneet myös nautiskelemaan laulamisesta ja kaikesta, mikä siihen (vaikka välillisestikin) liittyy. Siitä nimikin. On oltava palo siihen, mitä kulloinkin tekee - aatteen palo, sydämen palo - ja meillä se usein on musiikki.